Ghid : Cum sa-ti intretii pielea sanatoasa
sapun-natural-cu-unt-de-mango
Cat de mult ne iubim pielea? Cat de mult ne iubim pe noi insine? Cat de mult investim in ceea ce inseamna sanatatea nostra fizica si psihica? Cat de mult cunoastem produsele naturale si cum facem diferenta intre un produs 100% natural si altul cvasi natural?

Acest articol isi propune sa ofere un succint ghid in alegerea produselor cosmetice.

Primim zilnic informatii din domeniu si bine  ar fi  sa le putem filtra inainte de a le asimila.  Incepem, incetul cu incetul, sa alegem pentru noi si pentri cei dragi noua, produse naturale fie ca este vorba de tratamente interne sau produse de ingrijire corporala.

“ Cititi informatiile de pe eticheta produsului!” ni se spune prin intermediul media, dar oare stim ce inseamna asta? Gasim zeci de ingrediente pe spatele produsului si, din pacate,  de cele mai multe ori le trecem cu vederea pe cele mai importante, din cauza complexitatii denumirii lor. De exemplu,  gelurile de dus, sampoanele sau orice spumant clasic contin faimosul lauril sulfat de sodiu (LSS), fara de care n-ar exista spuma bogata oferita de acele produse. Acest ingredient poate provoca iritatia grava la nivelul pielii, deoarece inlatura stratul protector lasand-o vulnerabila in fata agresiunilor fizice si chimice. Unele studii arata ca LSS, folosit timp indelungat si in concentratii mari, poate duce la modificarea celulelor sanatoase, transformandu-le in celule cancerigene. Trebuie sa stiti ca mai sunt zeci de alte asemenea ingrediente denumite intr-un cuvant PARABENI care ofera integritate si durabilitate produsului. Fara parabeni, nici mirosurile  imbietoare si puternice, pe care le simtim de la 3m distanta, n-ar prea exista, pentru ca  nu pot fi obtinute doar din ingrediente 100% naturale.

E alegerea fiecaruia ce cosmetice foloseste. Din fericire, sunt tot mai multi cei care apreciaza cu adevarat produsele naturale, cu mirosuri blande .

Cum recunoastem un produs natural?

Un produs natural, in primul rand, nu are o culoare puternica (fie ca este vorba de rosu, mov, verde),  are un miros natural de plante, de natura. Producatorii de sapunuri naturale folosesc pentru colorarea lor extracte de plante, pulberi, decocturi, macerate, sucuri, seminte sau chiar lapte. Aceste sapunuri contin multa, multa glicerina benefica pentru piele. Glicerina este un umectant natural care atrage si retine umezeala. Sapunurile sunt hidratante, emoliente si bine tolerate de pielea nostra, si asa puternic incercata de agentii de poluare.

Un sapun natural handmade are personalitate, suflet, dar mai mult, are ingrediente de buna calitate, proaspete, cum ar fi uleiuri vegetale si esentiale, sucuri sau lapte de capra. Contine o cantitatea mare de acizi grasi esentiali, utili in buna functionare a organismului nostru, compusi liposolubili unde intra vitaminele, polifenolii, fitosterolii, cu  rol important in protectie si regenerare la nivel cutanat.

Prin folosirea frecventa a sapunului natural este mentinuta structura lipidica a epidermului si integritatea pielii ajutand-o sa-si indeplineasca functia principala, aceea de bariera in fata agentilor agresivi, este impiedicata pierderea apei din organism si este mentinut  pH-ul optim al pielii.

Dincolo de filozofia bio-chimica, va recomand sa folositi cu incredere sapunurile naturale pentru curatarea, hidratatea si hranirea pielii voastre. E placut sa ne simtim bine in pielea noastra si e obligatoriu  sa-i oferim integritatea de care are nevoie.

Lasă un răspuns

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *